Öğlebeli Mh. - Eregenekon Mh. Arası Yaya Üst Geçit Köprü Projesi
Eklenme Tarihi: 18.08.2013 8814 Görüntülenme

Öğlebeli Mh. - Eregenekon Mh. Arası Yaya Üst Geçit Köprü Projesi

Öğlebeli Mahallesi ile Ergenekon Mahallesi Şehirlerarası Otobüs Terminali arasına yapılan köprünün açılışı törenle yapıldı. Proje 21 Ekim 2013'te hizmete girdi.

İki yaka olan Öğlebeli Mahallesi ile Ergenekon Mahallesi arasına yapılan ve vatandaşın Şehirlerarası Otobüs Terminali ile çarşı merkezine ulaşımı açısından çok büyük rahatlık sağlayacak olan köprünün ihalesi geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. Arefe ve Bayram günlerinde vatandaşın araçlı veya yaya olarak kullandığı, Öğlebeli Mahallesi Mezarlık yolunda yaşanan trafik yoğunluğunun alternatifi olacak ve vatandaşa rahat bir nefes aldıracak olan köprüyü, Öğlebeli Sanayii çalışanlarının da yoğun olarak kullanması beklenirken, bu köprü çalışanların iş giriş-çıkışlarında duraklara olan yollarının kısalması anlamına geliyor.

Çelik Konstrüksiyon Yaya Yürüyüş Köprüsünün uzunluğu 42 metre, yürüyüş genişliği ise 3 metre.

Öğlebeli Mahallesi Muhtarı törende yaptığı açıklamada, “Şu an çok sevinçli ve duyguluyum. Öğlebeli unutulmuş bir yerdi. Belediye başkanımız önce yatay asansörle daha sonrada bu köprüyle öğlebelini Karabük’e kazandırdı. Hepinizin huzurunda Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Karabük Belediye başkanı Rafet VERGİLİ köprü açılışında yaptığı konuşmasında; “Öncelikle buraya gelen, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar birçok açılış yaptık. Hizmet yaptık. Halkımıza verdiğimiz sözleri hep yerine getirmeye çalıştık. Bizim 4 yılda yaptıklarımız ortada. Bugün burada Ergenekon Mahallesi ile Öğlebeli Mahallesini bağlayan köprü açılışı için burada bulunmaktayız. Bu bize sunulan bir projeydi. Biraz geç oldu ama hayata geçirdik. Çünkü bu işler plan proje isteyen işler. Bizim çalıştığımız müteahhit firmalarda hiçbir sorunumuz olmazken hükümetin çalıştığı firmaların işleri ortada. Örneğin yüzme havuzu ben göreve gelmeden 3 yıl önce başladı. Hala bitirilemiyor. Aynı şekilde Emniyet Müdürlüğü binası hala bitirilemiyor. Allah’a şükür projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimizde 135 binanın bir gecede yıkımı ile projelere başladık. Türkiye de bir ilke imza atarak kentsel dönüşüme başlamadan vatandaşlara evlerini teslim ettik. Yepyeni bir hal binası yaptık. İnşallah yılsonunda tamamlanacak olan kent meydanımızı da genel başkanımızla açılışını yaparak Karabük’e kazandırmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek toplu halde kurdele kesildi ve Başkan Vergili kendisine 2012 Şubat ayında köprü fikrini veren, Öğlebeli Sanayiinde tornacılık yapan Bilal Hüsem ile bir süre sohbet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post

60 Adet Toplu Taşıma Aracının Hizmete Alınması Projesi

13.07.2023 168 Görüntülenme

Gerçekleştirilen tören ile 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 17.00'de, 60 adet toplu taşıma aracı Karabük halkının hizmetine sunulmuştur.

Post

Kamyon ve Tır Garajı Projesi

09.05.2023 336 Görüntülenme

Şehrimizin ihtiyacı olan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Şoförler ve Otomobilciler Odasıyla birlikte Antepoğlu Sanayi Sitesi bölgesinde hayata geçireceğimiz modern kamyon ve tır garajı kısa sürede hizmete girecek. Bundan sonra şehir merkezi ve mahalle aralarına park uygulaması son bulacak.

Post

15 Bin Lavanta Toprakla Buluştu

15.12.2022 527 Görüntülenme

Bir taraftan pikniğinizi yapacak, diğer taraftan lavanta bahçelerinde gezeceksiniz. Karabük lavanta kokacak. Kanyon Park'ta 15 bin lavantayı toprakla buluşturduk.