Karabük Belediyesinin Destek Verdiği Projeden Yararlanan Çiftler Yemekte Buluştu
Eklenme Tarihi: 16.02.2026 341 Görüntülenme

Karabük Belediyesinin Destek Verdiği Projeden Yararlanan Çiftler Yemekte Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, Karabük Belediyesinin destek sunduğu projeden yararlanan 148 çift Karabük Belediyesi Kanyon Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. Programda, gençlerin aile kurma süreçlerine yönelik sağlanan destekler ve proje kapsamında sunulan imkânlar ele alındı.

Aile kurumunun güçlendirilmesini amaçlayan proje doğrultusunda genç çiftlerin sosyal hayata daha güçlü bir başlangıç yapmaları hedeflenirken, Karabük’te hayata geçirilen uygulamalar yerel yönetim destekleriyle genişletildi.

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, gençlerin kurduğu her yuvanın toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Evlilik yolunda adım atan gençlerimizin yanında olmak, güçlü aile yapısını desteklemek adına son derece kıymetlidir. Karabük Belediyesi olarak, hayatlarının en özel başlangıcını yapan çiftlerimizin yanında olmaya ve aile kurumunu güçlendiren projelere katkı sunmaya devam edeceğiz. Kurulan her yuvanın sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum."

PROJENİN KAPSAMI VE FİNANSAL DESTEK

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yürütülen proje ile genç çiftlerin evliliklerini daha sağlam temeller üzerine kurmaları ve evliliğin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin TL tutarında kredi desteğine yönelik başvuru ve işlemler yürütülüyor.

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU İMKÂNI

Karabük’te projeye yerel düzeyde önemli bir destek de Karabük Belediyesinden geldi. Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya ile Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç arasında daha önce imzalanan protokol doğrultusunda, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında kredi desteğinden yararlanacak genç çiftlere Karabük Belediyesi tarafından düğün salonu ücretsiz tahsis ediliyor.

Karabük’te gerçekleştirilen buluşmanın, aile odaklı sosyal politikaların yerelde güçlendirilmesine katkı sağlayan önemli adımlardan biri olduğu belirtilirken, genç çiftlere yönelik desteklerin önümüzdeki süreçte de devam edeceği ifade edildi.

 


Karabük Belediyesinin Destek Verdiği Projeden Yararlanan Çiftler Yemekte Buluştu

Şirinevler Mahallemizde Sona Yaklaşıldı

Şirinevler Mahallemizde Sona Yaklaşıldı

14.09.2026 84 Görüntülenme

Şehrimizin her köşesi imar oluncaya kadar bize durmak yok. Şirinevler Mahallemizde sona yaklaştık. Yeşil Mahalle (Esentepe) Taşkent Caddesine başlamamız an meselesi.

Karabük Belediyesi’nden Geleceğe Yatırım: İlk Ders Zili Melike Yeşilyurt Anaokulu’nda Çaldı

Karabük Belediyesi’nden Geleceğe Yatırım: İlk Ders Zili Melike Yeşilyurt Anaokulu’nda Çaldı

14.09.2026 72 Görüntülenme

Karabük Belediyesi ile hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt iş birliğinde kente kazandırılan Melike Yeşilyurt Anaokulu, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk ders ziliyle birlikte düzenlenen resmi törenle hizmete girdi.

Karabük’ün Simgesi Havuzlu Bahçe Yeniden Açılışının 2. Yılında

Karabük’ün Simgesi Havuzlu Bahçe Yeniden Açılışının 2. Yılında

13.09.2026 100 Görüntülenme

Karabük’ün kent hafızasında önemli bir yere sahip olan ve uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra Karabük Belediyesi tarafından kapsamlı şekilde yenilenerek yeniden şehre kazandırılan Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri, yeniden hizmete açılışının 2. yılını geride bıraktı.