Karabük’te Kitap Günleri Coşkusu Başladı
Eklenme Tarihi: 12.05.2025 971 Görüntülenme

Karabük’te Kitap Günleri Coşkusu Başladı

Karabük Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Karabük Kitap Günleri, Beşbinevler Bilim Merkezi’nde yoğun katılımla başladı.

Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, 12–18 Mayıs tarihleri arasında her gün 09.00–19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Bir hafta boyunca Karabük; söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve imza günleriyle edebiyatla dolu bir atmosfer yaşayacak.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: "BU ETKİNLİK, BİLGİYLE VE GELECEK NESİLLERLE KURULAN GÜÇLÜ BİR BAĞDIR"

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, açılışta yaptığı konuşmada Kitap Günleri’nin yalnızca kültürel bir etkinlik olmadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Bu etkinlik, sadece bir kültürel program değil; Karabük’ün bilgiyle, kitapla ve gelecek nesillerle kurduğu güçlü bir bağdır. Bir çocuğun kitap sayfalarında kurduğu hayal, belki yarının bilim insanını, yazarı ya da öğretmenini şekillendiriyor. Bu yüzden bu tür etkinlikler bizim için bir hizmet değil, bir vazifedir.

Her yatırım kıymetlidir ama bilgiye yapılan yatırım, en kalıcı olandır. Biz, belediyeciliği sadece kaldırım taşından ibaret görmedik. Bizim belediyecilik anlayışımızda insana dokunmak, zihni inşa etmek, milletin ruhunu beslemek vardır. Bu yüzden bu tür kültürel etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz."

Başkan Çetinkaya gençlere de seslenerek şu çağrıyı yaptı: "Gençlerimize sesleniyorum: Okuyun. Sadece ders kitaplarını değil, hayatı okuyun. Geçmişinizi, medeniyetinizi, milletinizin hikâyesini okuyun. Çünkü kimliğini tanımayanın geleceği de olmaz. Bu ülkenin sadece çalışan değil, düşünen, üreten, yazan gençliğe ihtiyacı var."

Başkan Çetinkaya, konuşmasının sonunda etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarına, katılım sağlayan yazarlara, yayınevlerine ve tüm Karabüklülere teşekkür ederek, tüm vatandaşları Kitap Günleri’ne davet etti.

Karabük Kitap Günleri, 18 Mayıs’a kadar Beşbinevler Bilim Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 


Karabük’te Kitap Günleri Coşkusu Başladı

Haydi Türkiye, Bu Gece Tek Yürek!

Haydi Türkiye, Bu Gece Tek Yürek!

25.09.2026 34 Görüntülenme

A Millî Takımımızın Fransa karşısındaki UEFA Uluslar Ligi mücadelesini Yenişehir Yazlık Sinema’da hep birlikte izliyoruz.

Karabük’te Halk Ekmek, Hijyeni ve Ürün Çeşitliliğiyle Öne Çıkıyor

Karabük’te Halk Ekmek, Hijyeni ve Ürün Çeşitliliğiyle Öne Çıkıyor

25.09.2026 31 Görüntülenme

Karabük Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, el değmeden gerçekleştirilen üretim süreci, hijyen standartları, gramaj hassasiyeti ve farklı ürün seçenekleriyle Karabüklülerin sofralarına güvenle ulaşıyor.

TBMM AK Parti Grup Başkanı Sayın Abdullah Güler, Yenişehir Yazlık Sinema’yı Ziyaret Etti

TBMM AK Parti Grup Başkanı Sayın Abdullah Güler, Yenişehir Yazlık Sinema’yı Ziyaret Etti

25.09.2026 41 Görüntülenme

TBMM AK Parti Grup Başkanımız Sayın Abdullah Güler’i, yeniden şehrimize kazandırdığımız Yenişehir Yazlık Sinema’da ağırladık.