Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Eklenme Tarihi: 22.04.2025 948 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920’nin yalnızca bir meclisin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet iradesinin devlet yönetiminde söz sahibi olduğu yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Başkan Çetinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "23 Nisan, Türk milletinin kendi kaderine yön verdiği, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde tarihî bir irade ortaya koyduğu gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105 yıl önce açılması, millet egemenliğinin kurumlaşmasını sağlamış; bu topraklarda özgürlüğün, hukukun ve milli iradenin teminatı olmuştur.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyulan güvenin ve inancın en anlamlı göstergesidir. Bu kutlu miras; hem bir emanet hem de büyük bir sorumluluktur."

Çocukların, milletin geleceğini temsil ettiğini ve her zaman öncelikli bir değer olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çetinkaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Milli iradenin taşıyıcısı olacak nesillerin bilinçli, güçlü ve donanımlı yetişmesi; ülkemizin istikbali açısından hayati önem taşımaktadır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Karabük’te Çocuklar İçin

Karabük’te Çocuklar İçin "Yıldızların Altında Masal Akşamı" Düzenleniyor

27.07.2026 25 Görüntülenme

Karabük Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, çocukları dijital ekranlardan uzaklaştırıp geleneksel masal kültürüyle buluşturacak özel bir etkinliğe imza atıyor.

Yenilenen Şehirlerarası Otobüs Terminalimizden Mutlu Haftalar!

Yenilenen Şehirlerarası Otobüs Terminalimizden Mutlu Haftalar!

27.07.2026 24 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Şehrimizden uğurladığımız tüm yolcularımıza hayırlı ve güvenli yolculuklar, Karabük’ümüze gelen tüm misafirlerimize ise hoş geldiniz diyor; yeni haftanın sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Şampiyon Filenin Sultanları!

Şampiyon Filenin Sultanları!

26.07.2026 23 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Filenin Sultanları, Brezilya karşısında sahadan 3-1’lik muhteşem bir galibiyetle ayrılarak göğsümüzü kabarttı! Bu tarihi zaferi Yenişehir Yazlık Sineması’nda dev ekranda, tek yürek ve omuz omuza kutladık. Coşkumuza ortak olan tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkürler!" dedi.