5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin Temeli Atılıyor!
Eklenme Tarihi: 08.02.2025 12:00:52 313 Görüntülenme

5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin Temeli Atılıyor!

Karabük Belediyesi, vatandaşların modern, konforlu ve çok amaçlı bir alan kazanması için 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri projesinin temelini atıyor. Proje, sadece belirli günlerde kullanılan bir pazar alanı olmanın ötesine geçerek, her gün aktif olarak hizmet verecek bir yaşam alanı olarak tasarlandı.

  • 2.900 m² Kapalı Alan
  • Ferah Çatı Yüksekliği ve Isı Yalıtımlı Çatı Kaplaması
  • Kapalı Basketbol Sahası ve Çok Amaçlı Spor Alanı
  • Ayak Tenisi ve Açık Hava Satranç Alanı
  • Yürüyüş Parkurları ve Etkinlik Alanları
  • Zeminde Özel Boyamalar ile Oyun ve Spor Alanları
  • Sabit Tezgahlar ve Kiosklar ile Ticari Faaliyetler
  • Pazar Kurulmadığı Zamanlarda Sosyal ve Spor Amaçlı Kullanım

Yaklaşık 2.900 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni pazar yeri, ferah çatı yüksekliği ve ısı yalıtımlı çatı kaplamasıyla hem konforlu hem de kullanışlı bir alan sunacak. Mevcutta atıl durumda bulunan basketbol sahası, kapalı bir spor alanı olarak yeniden değerlendirilecek. Pazarın kullanılmadığı günlerde basketbol, ayak tenisi, açık hava satrancı gibi aktiviteler için kullanılabilecek alanlar oluşturulacak. Ayrıca yürüyüş parkurları, etkinlik alanları ve farklı spor aktivitelerine uygun zemin düzenlemeleriyle bölge, her yaştan vatandaşın keyifle vakit geçirebileceği bir sosyal merkeze dönüşecek.

Bölgenin ticari hareketliliğini artırmak amacıyla sabit tezgahlar ve kiosklar da projeye dahil edildi. Böylece alanda hafta boyunca farklı ticari faaliyetlerin devam etmesi sağlanarak, pazar yeri sadece belli günlerde değil, her gün aktif olarak kullanılabilecek bir cazibe merkezi haline getirilecek.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, projenin sadece bir pazar yeri olmanın ötesinde, sosyal ve sportif aktivitelerin de yapılabileceği bir yaşam alanı olarak tasarlandığını belirterek; "Karabük’ü daha yaşanabilir ve modern bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, vatandaşlarımızın her gün kullanabileceği bir merkez olacak. Hem ticari hem de sosyal açıdan bölgeye büyük katkı sağlayacak" dedi.

Post

Ergenekon Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakımevi

25.03.2025 30 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, okul öncesi eğitime katkı sağlayacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ergenekon Mahallesi Neşe Sokak’ta inşa edilecek olan 100 öğrenci kapasiteli Melike Yeşilyurt Kreşi’nin temeli bugün atıldı. Kreş, hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un katkılarıyla Karabük’e kazandırılıyor.

Post

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Karabük Belediyesine Büyük Destek

19.03.2025 49 Görüntülenme

Karabük Belediyesi olarak, çevre temizliği ve halk sağlığı için önemli bir adım attık. Belediye Meclis Toplantısında alınan kararla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan hibe ile toplam değeri 13.950.000 TL olan yeni temizlik araçlarımız ve ekipmanlarımız Belediyemize kazandırıldı. Bu kapsamda, 2 adet büyük çöp toplama aracı (7.000.000 TL), büyük çöp konteyneri (1.800.000 TL) ve büyük yol süpürme aracı (5.150.000 TL) alındı.

Post

Yaz Kursları

19.03.2025 77 Görüntülenme

Yaz kurslarımızda 17 kursta, 325 öğrencimiz; Yaz Kur'an Kursları, Akıl Zeka Oyunları, Robotik Kodlama, El Sanatları, Spor, Müzik, Tenis, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Drama eğitimleri aldı.