Başkan Çetinkaya ile Karabük’te Yeşil Dönüşüm Hız Kazandı
Eklenme Tarihi: 29.08.2026 184 Görüntülenme

Başkan Çetinkaya ile Karabük’te Yeşil Dönüşüm Hız Kazandı

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın göreve gelmesinin ardından kent genelinde yeşil alan ve peyzaj çalışmalarına hız verildi. Çalışmalar kapsamında 40 bin metrekare yeni peyzaj alanı oluşturulurken, 58 bin ağaç ve çiçek toprakla buluşturuldu.

Karabük Belediyesi, kentte yeşil alanların artırılması ve mevcut parkların daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Özkan Çetinkaya’nın göreve gelmesiyle birlikte hız kazanan çalışmalar kapsamında, yeni yaşam alanları oluşturulurken mevcut park ve sosyal alanlarda da kapsamlı bakım ve yenilemeler gerçekleştiriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen çalışmalar kapsamında 40 bin metrekare peyzaj alanı oluşturuldu. Kentin farklı noktalarında 58 bin ağaç ve çiçek toprakla buluşturulurken, 39 park ve sosyal tesisin peyzajı yenilendi. Refüjlerde ise toplam 19 bin metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Kent genelinde 152 bin metrekare yeşil alanda çim biçme çalışması gerçekleştirilirken, çocukların ve ailelerin kullanımına yönelik 13 tema park da kente kazandırıldı.

Yeni yeşil alanların yanı sıra kentteki mevcut parkların yenilenmesine yönelik çalışmalar da sürdürülüyor. Bu kapsamda 127 parkta yenileme çalışması gerçekleştirilirken, park ve yeşil alanlarda düzenli olarak budama, ot ve çalı temizliği ile bakım çalışmaları yapılıyor.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, yürütülen çalışmaların kent yaşamına doğrudan katkı sağladığını belirterek; "Karabük’ü daha yeşil, daha estetik ve vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni alanlar oluştururken mevcut parklarımızı da yeniliyor, bakım ve düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Çetinkaya, çocukların ve ailelerin kullanımına yönelik alanların artırılacağını belirterek; "Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, ailelerimizin huzurla vakit geçirebileceği alanları artırmak için çalışıyoruz. Karabük’ün yeşil dokusunu güçlendirmeye, şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karabük Belediyesi, kent genelinde yeşil alanların artırılması ve şehir estetiğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürecek.

Ergenekon Mahallesi Yenilendi, Sıra Yeşil Mahalle’de

Ergenekon Mahallesi Yenilendi, Sıra Yeşil Mahalle’de

13.10.2026 25 Görüntülenme

Karabük’te dere ıslahının ardından asfalt, kaldırım, çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarıyla yenilenen Ergenekon Mahallesinde dönüşüm dikkat çekti. Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek şehir için önemine vurgu yaptı. Çetinkaya’nın yeni hedefi ise Yeşil Mahalle (Esentepe).

Taze Balık, Kaliteli Hizmet, Ekonomik Fiyat!

Taze Balık, Kaliteli Hizmet, Ekonomik Fiyat!

13.10.2026 55 Görüntülenme

Lezzetli balık çeşitlerimiz, kaliteli hizmet anlayışımız ve uygun fiyatlarımızla her gün sizleri bekliyor.