Kanyon Köprü Bakım - Onarım Çalışmalarının Ardından Trafiğe Açıldı
Eklenme Tarihi: 02.08.2026 102 Görüntülenme

Kanyon Köprü Bakım - Onarım Çalışmalarının Ardından Trafiğe Açıldı

Karabük Belediyesi, altyapı yetersizliği nedeniyle çökme ve su birikmesi riski barındıran Kanyon Köprüdeki bakım, onarım ve altyapı güçlendirme çalışmalarını tamamlayarak köprüyü yeniden trafiğe açtı.

Kentteki ulaşım güvenliğini artırmayı hedefleyen Karabük Belediyesi, Kanyon Köprüde zamanla oluşan altyapı sorunlarına son verdi. Yetersiz drenaj ve deforme olan taş duvarlar nedeniyle yaşanan su birikintileri ve zemin çökmeleri, gerçekleştirilen teknik müdahalelerle giderildi.

Çalışmalar kapsamında, zemin çökmelerini önlemek amacıyla 6,5 metre derinlikte kazı yapılarak 30 metre dip drenaj hattı ve istifli taş dolgu platformu oluşturuldu. Deforme olan taş duvarların yerine 4 metre yüksekliğinde ve 10 - 14 metre uzunluğunda betonarme kanat duvarları inşa edildi. Köprü yüzeyine 975 ton sıcak asfalt serilirken, yağışlı havalarda yayaların araç sıçramalarından etkilenmemesi için de gerekli düzenlemeler yapıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya şu ifadeleri kullandı: "Kanyon Köprüde drenaj yetersizliği nedeniyle yaşanan su birikmeleri ve zemin çökmeleri sürüş güvenliğini riske atıyordu. Sorunu yüzeysel değil, temelden çözüme kavuşturduk. Dip drenajı, betonarme duvarlar ve 975 tonluk asfalt serimiyle köprümüzü güvenli ve konforlu bir yapıya kavuşturduk. Yayalarımızın da mağdur olmaması için tedbirlerimizi aldık. Bakım ve onarımını tamamlayarak yeniden hizmete açtığımız köprümüz Karabük’ümüze hayırlı olsun."


Kanyon Köprü Bakım - Onarım Çalışmalarının Ardından Trafiğe Açıldı

Kur'an'ın İzinde Yürüyen Minik Kursiyerlerimize, Belediyemizden Tatlı Bir İkram!

Kur'an'ın İzinde Yürüyen Minik Kursiyerlerimize, Belediyemizden Tatlı Bir İkram!

11.08.2026 14 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kur’an izinde yürüyen minik yavrularımıza tatlı bir ikramımız var. Yarın şehrimizdeki Kur’an kurslarında dondurmalar bizden. Afiyet olsun çocuklar" dedi.

Başkan Çetinkaya:

Başkan Çetinkaya: "Rabbim Evlatlarımızın Zihin Açıklığını ve Neşesini Daim Eylesin"

11.08.2026 19 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kıymetli eşim Derya Hanım, KAMER Kur'an Kursu’ndaki minik evlatlarımızı ziyaret ederek dualarına ve neşelerine ortak oldu. Bizlerde bu güzel günü serin bir tebessümle tatlandırmak adına tüm kurslarımızda dondurma ikramında bulunduk. Rabbim evlatlarımızın zihin açıklığını ve neşesini daim eylesin" dedi.

Başkan Çetinkaya Fen İşleri Hizmet Bilançosunu Açıkladı

Başkan Çetinkaya Fen İşleri Hizmet Bilançosunu Açıkladı

11.08.2026 19 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya göreve gelmesiyle birlikte kent genelinde altyapı ve üstyapı hamlesi başlattı. Çetinkaya, iki yıl gibi bir sürede asfalttan yaya yollarına, çevre güvenliğinden sosyal donatılara kadar şehrin çehresini değiştiren çalışmalara imza attı.