Yenişehir Açık Hava Sineması Açılışa Gün Sayıyor
Eklenme Tarihi: 07.04.2026 118 Görüntülenme

Yenişehir Açık Hava Sineması Açılışa Gün Sayıyor

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla yeniden düzenlenen Yenişehir Açık Hava Sineması, şehrin sosyal ve kültürel hayatına güçlü bir katkı sunmaya hazırlanıyor. Uzun süredir atıl durumda bulunan alan, kapsamlı bir yenileme süreciyle modern ve çok yönlü bir yaşam alanına dönüştürülüyor.

Toplam 1.912 metrekarelik açık alan üzerine kurulu proje kapsamında; 133 metrekarelik modern okuma salonu, 30 metrekarelik yenilenen büfe, açık oturma düzeni, peyzaj düzenlemeleri ve kültürel etkinlik alanları oluşturuluyor. Alan, nostaljik sinema deneyimini günümüz konforuyla buluşturan yapısıyla dikkat çekiyor.

Yenilenen açık hava sineması; film gösterimlerinin yanı sıra tiyatro, konser, söyleşi ve çeşitli etkinliklerle Karabük’te sosyal hayatın önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi göstereceği bir buluşma noktası olması öngörülüyor.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, şehrin sosyal ve kültürel altyapısını güçlendiren yatırımlara önem verdiklerini belirterek; "Yenişehir Açık Hava Sineması’nı yeniden Karabük’ümüze kazandırarak, geçmişin birikimini bugünün imkânlarıyla buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda; kültürün ve sanatın daha geniş kitlelere ulaştığı, hemşehrilerimizin bir araya geldiği güçlü sosyal alanlar oluşturuyoruz. Açılış için artık gün sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda sona yaklaşılırken, Yenişehir Açık Hava Sineması’nın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


Yenişehir Açık Hava Sineması Açılışa Gün Sayıyor

Belediye Binası Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Belediye Binası Çocuk Sesleriyle Şenlendi

16.04.2026 33 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Final Okulları 3. sınıf öğrencileriyle Belediye Binası’nda bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi. Yerel yönetimler dersi kapsamında düzenlenen programa öğretmenler Gülser Bölükbaş ve Nurşen Kaya da katıldı.

Vefat ve Başsağlığı

Vefat ve Başsağlığı

15.04.2026 48 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’ndaki silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilerim" dedi.

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali 19 Mayıs’ta Hizmete Açılıyor

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali 19 Mayıs’ta Hizmete Açılıyor

15.04.2026 57 Görüntülenme

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali, yenileme çalışmalarının ardından 19 Mayıs’ta modern yüzüyle hizmete açılıyor. Hem terminal esnafımızın konforunun hem de vatandaşımızın ulaşım kalitesinin ön planda tutulduğu otobüs terminali, sanayi şehri Karabük’e yakışır haliyle hizmet vermeye başlayacak.