Yenişehir Açık Hava Sineması Yıllar Sonra Yeniden Hayat Buluyor
Eklenme Tarihi: 07.02.2025 613 Görüntülenme

Yenişehir Açık Hava Sineması Yıllar Sonra Yeniden Hayat Buluyor

Karabük Belediyesi, şehrin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Kardemir iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, yıllar önce Karabüklülerin hafızasında özel bir yere sahip olan Yenişehir Açık Hava Sineması, restorasyonla yeniden canlanıyor. Tıpkı Havuzlu Bahçe’nin yenilenmesi gibi, bu proje de vatandaşlarla buluşmak için hazırlanıyor.

  • 1912 m² Açık Alan
  • 133 m² Modern Okuma Salonu
  • 30 m² Yenilenen Büfe
  • Açık Oturma Düzeni
  • Peyzaj Düzenlemeleri
  • Kültürel Etkinlik Alanları
  • Nostaljik Sinema Deneyimi

1912 M²’LİK ALAN RESTORASYONLA YENİDEN İŞLEVLENDİRİLİYOR

Yenişehir bölgesindeki 1912 m²’lik açık hava sineması restorasyon yapılarak yeniden işlevlendirilecek. Sinema alanına uygun şekilde açık oturma düzeni ve peyzaj çalışmaları planlanarak, izleyicilere hem nostaljik hem de konforlu bir deneyim sunulması amaçlanıyor.

OKUMA SALONU VE MODERN BÜFE HAZIRLANIYOR

Mevcut 133 m²’lik yapı, vatandaşların kültürel ve entelektüel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modern bir okuma salonuna dönüştürülüyor. İç mekân düzenlemeleri, ziyaretçilerin rahat ve verimli bir ortamda vakit geçirebileceği şekilde şekillendiriliyor.

Bunun yanı sıra, mevcut 30 m²’lik büfe de günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirilerek estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşturuluyor.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: "YENİŞEHİR AÇIK HAVA SİNEMASI, KARABÜKLÜLER İÇİN ÖNEMLİ BİR KÜLTÜREL MİRAS"

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Yenişehir Açık Hava Sineması’nın kentin kültürel mirasına büyük katkı sağlayacağını belirterek şu açıklamada bulundu: "Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün sosyal hafızasında önemli bir yere sahip. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir araya gelip güzel anılar biriktirdiği bu alanı, yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tıpkı Havuzlu Bahçe gibi, geçmişte Karabüklülerin ortak hatıralarında yer etmiş bu mekânları modernize ederek tekrar vatandaşlarımızla buluşturmayı hedefliyoruz.

Burayı sadece bir sinema alanı olarak değil, aynı zamanda kültürel etkinliklerin düzenleneceği, insanların sosyalleşebileceği, kitap okuyabileceği ve Karabük’ün kültürel mirasını geleceğe taşıyacak bir merkez olarak düşünüyoruz. Açık hava sineması, şehrimizin kültürel dokusunu güçlendiren, insanların bir araya gelerek keyifli vakit geçireceği önemli bir yaşam alanı olacak."

Karabük’te Karla Mücadelede 3. Gün: Karabük Belediyesi Gece Gündüz Sahada

Karabük’te Karla Mücadelede 3. Gün: Karabük Belediyesi Gece Gündüz Sahada

29.12.2025 23 Görüntülenme

Karabük’te üç gündür etkisini artırarak süren olağanüstü kar yağışına karşı Belediye ekiplerimiz gece gündüz sahada; ana arterler açık, mücadele aralıksız sürüyor.

Vefat ve Başsağlığı

Vefat ve Başsağlığı

29.12.2025 38 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Yalova’da terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonda teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehadete eren polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mâkamı âli, mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" dedi.

Karabük Belediyesi’nin Yoğun Kar Mesaisi Devam Ediyor

Karabük Belediyesi’nin Yoğun Kar Mesaisi Devam Ediyor

29.12.2025 44 Görüntülenme

Karabük’te iki gündür etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Karabük Belediyesi, şehir genelinde ulaşımın aksamaması ve günlük yaşamın güvenli şekilde devam etmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.