Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası 2025 Yılı İlk Meclis Toplantısına Katıldı
Eklenme Tarihi: 29.01.2025 506 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası 2025 Yılı İlk Meclis Toplantısına Katıldı

Karabük Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) 2025 yılı ilk meclis toplantısına katılarak, şehrimizin ekonomik ve sosyal gelişimi için önemli konuların ele alındığı toplantıda görüş alışverişinde bulundu.

Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük’ün kalkınması için öncelikli görülen projeler ve talepler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

  • Kent Kültürü ve Kimliği: Karabük’ün simgesinin belirlenmesi, 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi ve bir Sanayi (Kent) Müzesi’nin kazandırılması.
  • Yerel Üretimin Güçlendirilmesi: Coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılması.
  • Turizmin Geliştirilmesi: Şehrimizin turizm potansiyelinin artırılması ve bu alanda projelerin desteklenmesi.
  • İhracatın Artırılması: Filyos Limanı’nın Karabük sanayicileri tarafından daha etkin kullanılması.
  • Eğitim ve İstihdam: Nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek liselerinin desteklenmesi ve fiziki koşullarının iyileştirilmesi.
  • Sanayi ve Şehir Planlaması: Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin (EOSB) faaliyete geçirilmesi, istihdamın artırılması ve buna bağlı olarak şehir planlamasının şekillendirilmesi.
  • Altyapı ve Lojistik: Lojistik Merkezi’nin açılması ve demiryolu ağının güçlendirilmesi.
  • Küçük Sanayi Siteleri: Küçük ölçekli sanayi alanlarının oluşturulması.

Başkan Çetinkaya, Karabük’ün geleceği için büyük önem taşıyan bu konulara belediye olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Şehrimizin kalkınması için kamu kurumları, sanayi kuruluşları ve tüm paydaşlarla iş birliği içinde olmaya devam edeceğimizi vurguladı.

Toplantı sonunda, Meclis Başkanı Adnan Çebi ve KTSO meclis üyeleri, toplantıya katılımlarından dolayı Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya teşekkürlerini iletti.

Başkan Çetinkaya’dan Amatör Spor Kulüplerine Dev Destek

Başkan Çetinkaya’dan Amatör Spor Kulüplerine Dev Destek

25.11.2025 19 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, şehrin amatör spor camiasıyla bir araya gelerek kulüplere sağlanacak yeni dönem desteklerini açıkladı. Karabük Belediyesi Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen buluşmada amatör sporun geleceği, kulüplerin ihtiyaçları ve genç sporcular için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Başkan Çetinkaya’dan Şirinevler Mahallesi’ne Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Şirinevler Mahallesi’ne Ziyaret

25.11.2025 22 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Şirinevler’de hemşehrilerimizi ziyaret ederek mahallemizin sorunlarını ve beklentilerini yerinde dinledik. Her öneri, her talep; şehrimizi daha düzenli, daha güvenli ve daha konforlu kılma hedefimize katkı sağlıyor" dedi.

Karabük Belediyesi’nden Şehrin Hafızasına Yolculuk:

Karabük Belediyesi’nden Şehrin Hafızasına Yolculuk: "Kentlerin Sessiz Tanıkları" Paneli

25.11.2025 51 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, kentin kültürel hafızasına ve toplumsal belleğine ışık tutacak önemli bir kültür - sanat programına ev sahipliği yapıyor. "Dergilerden Mektuplara Anıtlaşan Dostluklar - Geçmişten Günümüze Kentlerin Sessiz Tanıkları" başlıklı panel, 29 Kasım 2025 Cumartesi günü saat 14.00’te Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek. Program tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.