Başkan Çetinkaya:
Eklenme Tarihi: 08.11.2024 845 Görüntülenme

Başkan Çetinkaya: "8 Kasım 1994, Şehrimizin Halkının KARDEMİR’i Yaşatmak İçin Tek Yürek Olduğu, Umutlarını ve Geleceğini Cesaretle Savunduğu Bir Tarihtir"

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, 8 Kasım 1994’te KARDEMİR’in kapatılmaması için verilen tarihi mücadelenin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya mesajında; "Bugün, Karabük’ün kaderini değiştiren o unutulmaz günü anıyoruz. 8 Kasım 1994, şehrimizin halkının KARDEMİR’i yaşatmak için tek yürek olduğu, umutlarını ve geleceğini cesaretle savunduğu bir tarihtir. Karabük halkı, hükümetin kapatma kararına karşı pes etmeden mücadele etti ve sesini tüm ülkeye duyurdu. Bu birlik ve dayanışma, emeğin ve alın terinin gücünü herkese gösterdi.

KARDEMİR, halkımızın inancı ve sarsılmaz desteği sayesinde küllerinden doğarak varlığını sürdürdü. Bugün de aynı azimle çalışıyor, üretmeye devam ediyor. 8 Kasım ruhunu yaşatan bizler için en büyük sorumluluk, fabrikamızın gücünü artırmak, istihdamı geliştirmek ve dünya çapında kaliteli üretime imza atmaktır.

O gün mücadele veren herkese şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. O inanç ve dayanışma, bugün Karabük’ün başarısına güç vermeye devam ediyor. Birlikte, daha güçlü bir Karabük için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

13 Yıllık Hasret Bitiyor, Yazlık Sinema Kapılarını Açıyor

13 Yıllık Hasret Bitiyor, Yazlık Sinema Kapılarını Açıyor

12.06.2026 54 Görüntülenme

Karabük Belediyesi, şehrin kültürel hafızasında derin izler bırakan tarihi Yenişehir Yazlık Sineması’nı aslına uygun titiz bir restorasyonla yeniden şehre kazandırdı. İlk kez 1958 yılında kapılarını açan ve yarım asırdan fazla bir süre Karabüklülerin en önemli sosyalleşme alanı olan tarihi mekan, 2013 yılındaki kapanışının ardından bu hafta sonu küllerinden doğuyor.

Liselere Geçiş Sınavına Girecek Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz

Liselere Geçiş Sınavına Girecek Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz

12.06.2026 27 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Yarın LGS heyecanı yaşayacak tüm evlatlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Uzun ve emek dolu bir hazırlık sürecinin ardından sınava girecek öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyor, kıymetli ailelerimize de kolaylıklar diliyorum. Rabbim zihin açıklığı versin, yollarını ve bahtlarını açık eylesin" dedi.

Yazar Esmahan Devran İnci Karabüklü Okurlarıyla Buluşuyor

Yazar Esmahan Devran İnci Karabüklü Okurlarıyla Buluşuyor

12.06.2026 40 Görüntülenme

Bi Dünya Kitap Grubu tarafından düzenlenen söyleşi ve imza günü programında, yazar Esmahan Devran İnci Karabüklü okurlarıyla buluşuyor.