Karabük’ümüz 29 Yaşında
Eklenme Tarihi: 05.06.2024 900 Görüntülenme

Karabük’ümüz 29 Yaşında

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Karabük’ümüzün il oluşunun 29. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya; "Safranbolu’ya bağlı Öğlebeli Köyü’nün 13 haneli bir mahallesi iken, 3 Nisan 1937’de Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasıyla birlikte kurulan Karabük, 1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak, 3 Mart 1953’te Zonguldak iline bağlı bir ilçe ve 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı’dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak’tan; Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye’nin 78. ili olmuştur.

1937 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile temelleri atılan Karabük Demir Çelik Müesseseleri ülkemizin sadece ilk ağır sanayi tesisi unvanıyla değil, Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin bugünlere gelmesinde de ‘Fabrikalar Kuran Fabrika’ unvanıyla sanayileşmenin ve gelişmenin en güçlü lokomotifi olmuştur. Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarıyla doğan, bilinen, büyüyen ve büyüten bugün de yine Karabük yöre ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Karabük’ümüzün il oluşunun 29. yıl dönümünü kutlar, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.

 

Başkan Çetinkaya’dan Emlak Konut A.Ş. Genel Müdürlüğüne Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Emlak Konut A.Ş. Genel Müdürlüğüne Ziyaret

06.10.2026 14 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Emlak Konut A.Ş. Genel Müdür Yrd. Sn. Gökhan Yüksel ve Sn. Selami Keskin ile Karabük’ümüz ile ilgili konular hakkında istişareler de bulunduk. Yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü destekleri ile şehrimize, insanımıza ve ülkemize hizmet etme yolunda durmak yok, yola devam" dedi.

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Osman Tınmazol’dan Başkan Çetinkaya’ya Ziyaret

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Osman Tınmazol’dan Başkan Çetinkaya’ya Ziyaret

06.10.2026 20 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "İl Emniyet Müdürlüğümüze atanan Sayın Osman Tınmazol’u Belediyemizde ağırladık. Sayın Müdürümüze nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Halim Deresi’nde Dönüşüm Aralıksız Sürüyor

Halim Deresi’nde Dönüşüm Aralıksız Sürüyor

06.10.2026 22 Görüntülenme

Karabük Belediyesi tarafından Aydınlıkevler Mahallesi’nde hayata geçirilen Halim Deresi Islah ve Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Yaklaşık 1.400 metrelik hat üzerinde yürütülen çalışmalarla bölgenin uzun yıllardır yaşadığı altyapı sorunlarına kalıcı çözüm getiriliyor.