Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı
Eklenme Tarihi: 03.04.2024 161 Görüntülenme

Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasının ve Karabük’ün kuruluşunun 87. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karabük Valiliği Atatürk Köşesinde düzenlenen etkinlikte kutlama komitesi adına Vali Mustafa Yavuz tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz; "3 Nisan 1937’de çeltik tarlalarında temeli atılan, gücünü emek ve çelikten alan KARDEMİR; yaktığı mavi ateşi ile âdeta Karabük’ün doğuşunu müjdelemiştir. Yakılan o ateş, sadece fabrikaların bacalarında değil, aynı zamanda umutların da ateşleyicisi olarak küllerinden yeniden doğan bir milletin yüreklerinde yankılanmıştır. Çünkü 3 Nisan’da yazılan bu hikâye, bir kentin değil, aksine koskoca bir milletin azminin, emeğinin ve kararlılığının da hikayesidir" dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasından dereceye giren öğrencilere Vali Yavuz tarafından ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Fotoğraflarla Cumhuriyetin Sanayileşme Öyküsü Sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.


Şehrimizin Varoluş Sebebi KARDEMİR'imizin ve Karabük'ümüzün 87. Yıl Dönümü Kutlandı

Post

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, 23 Nisan'da Koltuğunu Çocuklara Emanet Etti

23.04.2024 184 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başkanlık makamını Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Meyra Suden Avcı, Muhammed Oğuz Taşçı ve Sümeyye Ecrin Öztürk’e emanet etti.

Post

23 Nisan Karabük'te Coşkuyla Kutlandı

23.04.2024 187 Görüntülenme

Egemenliğimizin teminatı, Cumhuriyetimizin temeli Gazi Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Cumhuriyet Kenti Karabük'ümüze yakışan bir coşkuyla kutladık.

Post

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programına Katıldı

22.04.2024 119 Görüntülenme

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya, Fatih Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezimizde kreş öğrencilerinin düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı.